Ballonger, loppis, knallar, mamma - jag är kissig, köp lotter - två kronor styck eller tre för en tia, spunnet socker, karuseller, men om jag köper tre stycken, smaka min ölkorv, hästar, t-tröjor med tryck, marknads-karameller, jag spår i hand, var är toa, trött i benen, gräddbullar, inget bränns i den här stekpannan, jag är törstig, hej på dej - det var länge sedan, popkorn, kaniner, trängsel, hur mycket kostar den, här va de varm korv...

foto C. Runeke foto C. Runeke foto C. Runeke
foto C. Runeke foto C. Runeke
foto C. Runeke
foto C. Runeke
foto C. Runeke

foto C. Runeke
foto C. Runeke
foto C. Runeke

foto C. Runeke
foto C. Runeke

Hästveda marknad har anor tillbaka till 1870-talet, då det hölls torgdag var torsdag, och "stortorgdag och kreatursförsäljningsmöten" fyra gånger per år, nämligen andra torsdagen i januari, april, juli och oktober. I dag hålls marknad en gång per år och det är andra torsdagen i juli med förmarknad onsdagen innan.

Marknaden är nu ett av norra Skånses största arrangemang och tar emot ca 400 knallar fördelat på 1000 stånd.
Under två dagar besöks marknaden av mer än 100.000 personer ....

I sin nuvarande form arrangeras marknaden av Hästveda Marknadsråd. Marknadsrådet består av representanter från Hästveda Brottarklubb och Hästveda Idrottsförening. För att kunna genomföra evenemang av denna storlek hjälps fler av Hästvedas föreningar åt.

För mer info: www.hastvedamarknad.se